Arkiv

Här hittar du minnen från tidigare festivaler och pedagoghelger!

Digital Festival 2021, 10 april på Zoom

Jazzflöjtisten Elsa Nilsson med band, direkt från New York!
Bengtsonska flöjtister från tre generationer
Stig Bengtson med sin första flöjt
Stig Bengtson

En hel lördag möttes nästan 60 flöjtister för en inspirationsdag. Trumpetaren Tom H Poulsen gjorde en workshop med tema luft och andning. Stig Bengtson pratade om sitt liv och gav pedagogiska tips, och bjöd in flera generationer Bengtsonflöjtister (Janne och Conrad) till en kort konsert. Sharon Bezaly gav en masterclass där Marianne Sihvonen (MMH) och Josefine Persson (MHI) spelade upp.
Sigrid Egtvedt hjälpte oss att hitta våra bästa sitt- och ståmuskler i en workshop i Timanimetoden.
Vi avrundade dagen med en konsert med jazzflöjtisten Elsa Nilsson och hennes band, ”South By North East” live från en lägenhet i Lefferts gardens, Brooklyn, New York.

På det här sättet kunde vi alla mötas, fika tillsammans, njuta av en flöjtnörderi extra-bonanza och ta vara på den digitala erans fördelar! Vi hade jättetrevligt!

Medverkande artister:

Tom H Poulson, luft och andning
Stig Bengtson
Janne Bengtson
Conrad Bengtson
Sharon Bezaly
Marianne Sihvonen
Josefine Persson
Sigrid Egtvedt, timanimetoden
Elsa Nilsson
Bam Bam Rodriguez, bas
Rodrigo Recabarren, trummor

 

Webinar 2020, 13 september på Zoom

Ana Kavcic Pucihar
Jaana Laasonen

Ja – år 2020 är ett kapitel för sig. Den planerade pedagoghelgen fick ställas in på grund av en viss pandemi. Men – den 13 september 2020 hölls ett mycket lyckat, intressant och inspirerande webinar för ungefär 30 deltagare. Ana Kavcic Pucihar, flöjtist och flöjtlärare från Slovenien, föreläste om “How to become an effective flute teacher” och finländska Jaana Laasonen föreläste om sin egen undervisningsmetod – Colour Flute.

Festival 2019, 12-14 april i Eskilstuna

Föreningens femte festival arrangerades 12-14 april 2019 på Musikskolan i Eskilstuna. Fenomenala internationella gäster i högform: Ian Clarke, Lisa Nelsen och Henrik Wiese. Under helgen hölls många inspirerande masterclasses, det spelade flöjtensemble och alla utställarna var där!

 

Medverkande artister:
Andreas Ralsgård och Markus Tullberg
Elisabeth Gustafsson
Gitte Marcusson
Henrik Wiese (Tyskland)
Ian Clarke (England)
JAAA Quartet
Lisa Nelsen (England)
Mälardalens flöjtensemble
Tim Carey (England)
Torbjörn Grass
Åsa Karlberg
Flöjtklassen Musikhögskolan Ingesund
Flöjtklassen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

Pedagoghelg 2018, 17-18 mars i Sundsvall

På Svensk Flöjts pedagoghelg 17-18 mars 2018, som arrangerades i samarbete med Sundsvalls Kulturskola, frossade vi i nya undervisningsmetoder och nytt undervisningsmaterial. Holländske flöjtisten Wil Offermans, och Magnus Båge (Sverige) inspirerade. Förlängningen av ditt instrument; din kropp, andning och röst fick också ett härligt avstressande pass med en introduktion i japansk Shomyo med fokus på andning under ledning av Junko Ueda.

Festival 2017, 31/3-2/4 i Skövde

Svensk Flöjts fjärde festival hölls i Kulturfabriken i Skövde! Trots all tillgänglig information och kunskap på webben går ingenting upp mot att träffas IRL! Det är ju trots allt det musik handlar om – att träffas och spela, lyssna, berätta, diskutera, lära. Festivalen samlade prominenta flöjtister från 3 världsdelar och 6 länder, och invigdes under pompa och ståt av GWO, Göteborg Wind Orchestra. Flöjtkvartetten 40f tillsammans med ungdomar från Västra Götalandsregionen visade vad de jobbat med i projektet Luften är fri!

 

 

Medverkande artister:
40f och Luften är fri!
Angeleita Floyd (USA)
Anna Svensdotter
Ann Elkjär
Daniel Velasco (USA)
Göran Marcusson
Jonas Simonsson
Mikael Helasvuo (Finland)
Ric Wasserman (USA)
Shimizu Kazutaka (Japan)
Tim Carey (England)
Wu Jing (Kina/Sverige)
Anton Ekström Quartet

Pedagogdag 2016, 25 september i Skövde

På Svensk Flöjts pedagogdag som arrangeras i samarbete med Kultur i Väst och Skövde Musikskola den 25 september behandlades frågor om hur man arbetar som pedagog i dagens föränderliga värld. Vi mötte Lucia Goenaga, flöjtist och El Sistemapedagog från Malmö som berättade om hur hennes arbete ser ut i praktiken. Philippe & Ali Barnes (Irland) höll workshop i irländsk folkmusik och bjöd på konsert.

Dessutom en mycket populär ambisigångsättning med “boots and cats” och andra beatbox-övningar som ger tungvärk och abdominalsmärtor – men också många skratt! Denna Kom-igång-workshop leddes av Mathias Kihlberg som gav oss grundläggande verktyg och inspiration till att börja beatboxa.

Festival 2016, 8-10 april i Uppsala

Svensk Flöjts tredje festival, hölls den 8-10 april 2016 på musikskolan i Uppsala. Festivalen blev en mötesplats för tvärflöjtister på alla nivåer som ville träffas, inspireras och uppdateras om det senaste inom flöjtvärlden. Festivalbesökarna fick upptäcka svenska och internationella musiker och branschföretag genom workshops, seminarier, konserter och ensemblespel i en inbjudande miljö.

 

Medverkande artister:
Haga Duo
Annika Gummerus-Putkinen (Finland)
Jan Bengtson
Jørn Schau (Norge)
Sophie Dufeutrelle (Frankrike)
Sally Walker (Australien)
Lars Asbjørnsen (Tyskland)
Liene Denisjuka–Straupe (Lettland)
Ilze Urbane (Lettland)
Ilona Meija (Lettland)
Ewa Murawska (Polen)
Ensemble Flautando
Anders Åstrand, slagverk

Festival 2015, 13-15 mars i Örebro:

Svensk Flöjts andra festival hölls i Örebro, på Musikhögskolan. Under tre dagar erbjöds massor av aktiviteter med konserter, solospel, flöjtorkester, workshops, clinics, föreläsningar och utställningar. Årets festival hade ett fantastiskt uppbåd av gästartister och lärare från Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike och Finland. Och bredden på inslagen var det inget fel på! Programpunkterna täckte upp det mesta, från nutida till renässansmusik, från övningsapp till grafiskt musikskapande!

Medverkande artister:
Ruth Wentorf (Tyskland)
Sibel Pensel (Frankrike)
Anna Svensdotter
Anders Hagberg
Anders Jonhäll
Erik Groenestein-Hendriks, harpa
Ulrik Lundström
Mats Holmquist
Henrik Svitzer (Danmark)
Wermland Flute Choir
Håvard Lysebo
Åsa Gustavsson (Finland)
Elin Olstorpe
Marie Söderberg
Ann Elkjär
Jill Widén
Anna Melander
Ensemble Tibia