Mer om oss i styrelsen

Anna Svensdotter

Ordförande

Anna Svensdotter bor i Göteborg och delar sin tid mellan frilansvärlden och musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet där hon undervisar i flöjt, ensemble, och det spännande ämnet Konstarterna och samhället.

Som flöjtist har hon fokus på samtidsmusik och improvisation och spelar med flera olika ensembler t.ex. flöjtkvartetten 40f och experimentella sextetten GAHLM

Emma-Karin Maurin

Vice Ordförande

Christine Amcoff

Kassör

Flöjtist tidigare utbildad vid Musikhögskolan i Piteå och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Ann Elkjär

Sekreterare

Ann är verksam som kammarmusiker med Göteborg som bas. Hon spelar ofta och gärna nutida musik, till exempel i flöjtkvartetten 40f. Ann är också mycket förtjust i sitt jobb som lektor i flöjtspel vid Musikhögskolan Ingesund, och tycker det är ett hedersuppdrag att få föra arvet efter sina flöjtlärare (William Bennett, Anders Jonhäll, Gerard Schaub) vidare till nästa generation unga musiker. När hon inte spelar flöjt dansar hon gärna tango – hon har varit i Buenos Aires fem gånger…

Lovisa Stenberg

Ledamot

Flöjtist som bland annat jobbat i Malmö symfoniorkester, Malmö operaorkester och på Norrlandsoperan. Är nu anställd som producent på 50% på Smålandsoperan. Spelar kammarmusik med harpa i duo Dynamique, och i Lupuskvintetten. Utbildad på musikhögskolan i Örebro och musikhögskolan i Malmö. Född i Småland och bosatt i Bjärred.

Anna Englund Bohm

Ledamot

Anna är utbildad flöjtist, flöjtlärare samt musikterapeut vid bl a Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag är hon profilansvarig för klassisk inriktning på Lunnevads folkhögskolas musiklinje där hon bland annat undervisar i flöjt, kammarmusik och orkester. Hon undervisar även i flöjtmetodik på Musikhögskolan Ingesund samt frilansar som orkester- och kammarmusiker. Allt detta med en särskild förkärlek för barock och specialpedagogik…

Leif Engström

Ledamot

Det var på Lunds kommunala musikskola jag började spela tvärflöjt. Som nyinflyttad tioåring utvecklades flöjtspelet till ett ihållande intresse. Genom det fick jag träffa nya kompisar när jag spelade i orkestern. Flöjtundervisningen lärde mig en värdefull metod hur jag tränar för att bli bra på något. En metod jag sedan tillämpade i andra sammanhang såsom i skolan och senare vid Tekniska högskolan. Även om jag varit yrkesverksam främst med forskning och utveckling av läkemedel och livsmedel så har jag alltsedan jag börjat spela flöjt fortsatt, om än med olika grader av möjligheter till övning och samspel medandra. Som fritidsmusiker ger mig mitt flöjtspel och musiken jag idag kommer ikontakt med en oskattbar källa till upptäckter och fördjupning att förstå vårt musikaliska arv och utvecklingen av nyskriven musik. Av egen erfarenhet vet jag vilken betydelse det har att tidigt bli uppmuntrad att lära sig spela ett instrument, som du bär med dig resten av livet. Jag ser fram emot att arbeta för Svensk Flöjt!

Elin Olsson

Ledamot

Elin kommer ursprungligen från Arboga och det var där musikintresset började. På kulturskolan i Arboga spelade Elin blåsorkester och flöjtensemble som sedan ledde henne in på att gå det estetiska musikprogrammet i Örebro. Efter det påbörjade hon sina studier på Musikhögskolan Ingesund, där Elin tog sin lärarexamen. Efter examen 2020 hamnade Elin tillbaka i Örebro och jobbar nu i Kumla som tvärflöjtslärare på Kumla Kulturskola och som klasslärare i musik på en grundskola.  

Helena Kahrs

Ledamot

Helena arbetar huvudsakligen som flöjtlärare och verksamhetsledare på musikskolan i Skara – Stureplan, men är även flöjtlärare på Musikgymnasiet Västerhöjd i Skövde och verksam som frilansande orkester-, ensemble och soloflöjtist i olika sammanhang. Hon är utbildad flöjtpedagog vid Musikhögskolan Ingesund där hon studerade för Torleif Ander. Under senare år har hon även studerat för Jean Ferrandis, Paris. Helena bor utanför Falköping tillsammans med sin familj som består av tre barn, en man, en hund och två katter.

Astrid Eriksson

Suppleant

Astrid Eriksson är flöjtist, utbildad vid Musikhögskolan Ingesund, Högskolan för scen och musik och senast vid Royal Conservatoire of Scotland, där hon ingick i Katherine Bryans flöjtklassSom kammarmusiker är Astrid aktiv i Duo Tvärdrag och trion Vind och sträng. Utöver engagemang i ensemble och orkesterspel framträder Astrid gärna som solist. Hon har framfört solokonserter med bl.a. Norrlandsoperans Symfoniorkester och Royal Scottish National Orchestra.  

Sanna Asplund

Suppleant

Sanna har nyss avslutat sina musiklärarstudier vid Musikhögskolan Ingesund och har nu drömjobbet som tvärflöjtslärare på Kulturskolan i Karlskrona. Hjärtat slår lite extra för blåsorkester och den klassiska musiken men det har även hunnits med en del folkmusik längs vägen. Uppvuxen i Göteborg.