Mer om oss i styrelsen

Cecilia Ekmark

Ordförande

Frilansande flöjtist och kammarmusiker med konserter producerade under namnet Sound of a Flute. Cecilia undervisar även i Lerums kulturskola. Fritiden ägnas åt friluftliv med familjen, kel med katten eller spel i balkanorkester.

Anna Svensdotter

Vice Ordförande

Anna Svensdotter bor i Göteborg och delar sin tid mellan frilansvärlden och musikprogrammet på Hvitfeldtska gymnasiet där hon undervisar i flöjt, ensemble, och det spännande ämnet Konstarterna och samhället.

Som flöjtist har hon fokus på samtidsmusik och improvisation och spelar med flera olika ensembler t.ex. flöjtkvartetten 40f och experimentella sextetten GAHLM

Christine Amcoff

Kassör

Flöjtist tidigare utbildad vid Musikhögskolan i Piteå och som för närvarande studerar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Ann Elkjär

Sekreterare

Ann är verksam som kammarmusiker med Göteborg som bas. Hon spelar ofta och gärna nutida musik, till exempel i flöjtkvartetten 40f. Ann är också mycket förtjust i sitt jobb som lektor i flöjtspel vid Musikhögskolan Ingesund, och tycker det är ett hedersuppdrag att få föra arvet efter sina flöjtlärare (William Bennett, Anders Jonhäll, Gerard Schaub) vidare till nästa generation unga musiker. När hon inte spelar flöjt dansar hon gärna tango – hon har varit i Buenos Aires fem gånger…

Lovisa Stenberg

Ledamot

Flöjtist som bland annat jobbat i Malmö symfoniorkester, Malmö operaorkester och på Norrlandsoperan. Är nu anställd som producent på 50% på Smålandsoperan. Spelar kammarmusik med harpa i duo Dynamique, och i Lupuskvintetten. Utbildad på musikhögskolan i Örebro och musikhögskolan i Malmö. Född i Småland och bosatt i Bjärred.

Anna Englund Bohm

Ledamot

Anna är utbildad flöjtist, flöjtlärare samt musikterapeut vid bl a Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag är hon profilansvarig för klassisk inriktning på Lunnevads folkhögskolas musiklinje där hon bland annat undervisar i flöjt, kammarmusik och orkester. Hon undervisar även i flöjtmetodik på Musikhögskolan Ingesund samt frilansar som orkester- och kammarmusiker. Allt detta med en särskild förkärlek för barock och specialpedagogik…

Emma-Karin Maurin

Ledamot

Stina Brockmann

Ledamot

Stina Brockmann arbetar som flöjtlärare vid Oskarshamns Musikskola. Hon är aktiv som flöjtist i olika sammanhang och spelar i Ensemble Flautando.

Helena Kahrs

Ledamot

Helena arbetar huvudsakligen som flöjtlärare och verksamhetsledare på musikskolan i Skara – Stureplan, men är även flöjtlärare på Musikgymnasiet Västerhöjd i Skövde och verksam som frilansande orkester-, ensemble och soloflöjtist i olika sammanhang. Hon är utbildad flöjtpedagog vid Musikhögskolan Ingesund där hon studerade för Torleif Ander. Under senare år har hon även studerat för Jean Ferrandis, Paris. Helena bor utanför Falköping tillsammans med sin familj som består av tre barn, en man, en hund och två katter.

Kinga Prada Sagvik

Suppleant

Kinga jobbar som kammarmusiker och pedagog. Hon har deltagit i ett antal inspelningar med samtida och klassiska verk. Kinga rör sig i en mångfald av genrer och samarbetar med tonsättare där hon också uruppfört verk skrivna för henne.

I det pedagogiska arbetet inspireras Kinga av sina elever. I denna drivkraft vill hon förmedla flöjtens och musikens glädje i en ständig återkoppling som sker i undervisningsprocessen.