Katherine Bryan

Katherine Bryan gjorde sin konsertdebut som solist vid 15 års ålder. Sedan dess har hon framträtt som solist med orkestrar över hela världen.

Katherine Bryans första soloalbum släpptes 2010 och fick ett varmt mottagande. 2011 nominerades hon till International Classical Music Award. Katherine Bryan har även spelat in ytterligare ett album med flöjtkonserter som bland annat innehåller den första brittiska inspelningen av Christopher Rouses konsert. Katherines tredje album Silver Bow är en samling av violintranskriptioner för flöjt och orkester, 2015. Hennes senaste album består av operatranskriptioner, Silver Voice, 2017.

Katherine Bryan vann stipendium för att studera tvärflöjt på Juilliard School. Hon har också vunnit pris i tävlingarna Royal Overseas League Competition i London, Young Concert Artists Competition i New York och var en av finalisterna i BBC Young Musician of the Year tre år i rad. Hon har tilldelats Julius Isserlis-stipendiet av Royal Philharmonic Society.

Katherine Bryan är solofljtist i Royal Scottish National Orchestra och har varit det sedan hon var 21 år. Hon har spelat som gästande soloflöjtist med orkestrar i Storbritannien samt världen över. Hon är mycket efterfrågad som lärare och handledare. Katherine Bryan uppträder regelbundet i radio och TV. 2019 utsågs hon av BBC Music Magazine som en av de sex bästa internationella flöjtisterna någonsin. Hon arrangerar en egen flöjtkurs vid stranden vid sjön Loch Lomond.

Utöver att Katherine Bryan är en framstående musiker är hon även mamma till Torben, 4 år, samt driver företaget The Drummond Craft Co. – handgjorda smycken av polymerlera.

www.thedrummondcraftco.com

www.facebook.com/katherinebryanflute

www.rsno.org.uk/katherine-bryan