Inbjudan till Svensk Flöjtfestival 2022

1-3 april, på Kulturskolan i Lund

Föreningen Svensk Flöjt bjuder äntligen in till live-festival första helgen i april! Med intressanta, inspirerande och roliga programpunkter för alla sorters flöjtister, med ett ganska så helsvenskt program. Alla programpunkter är inte helt spikade än, men ett detaljerat program kommer läggas upp på vår hemsida, så fort det är färdigt.

För att kunna delta i festivalen behöver du vara medlem i föreningen Svensk Flöjt. Här står hur man gör! Ordna medlemskapet med en gång, och senast den 30 januari – vi vill gärna bli fler medlemmar! Kan du inte delta i festivalen vill vi ändå mycket gärna att du är medlem i föreningen. På detta sätt bidrar du till vårt arbete för att inspirera flöjtister i alla åldrar, och bidra till återväxten bland unga flöjtister. Det kostar endast 200 kronor, 100 kronor för studenter.

Årets artister
Anders Hagberg, Andreas Ralsgård & Markus Tullberg, Håvard Lysebo, Anders Ljungar-Chapelon, Marjolein Vermeeren, studenter från Musikhögskolan Ingesund & Lunnevads folkhögskola, flöjtelever från Lars-Erik Larsson-gymnasiet. Årets pianister heter Annika Bjelk och Beniko Nakajima. Fler artister kommer presenteras senare!

Flute Choir
Festivaldeltagarna kommer traditionsenligt att erbjudas att spela med i Flute Choir i olika nivåer där ett av styckena är tonsättaren Alva Sterns Genom glas & slag som har sitt uruppförande på festivalen.

Elevspåret
Precis som tidigare år har vi ett elevspår, som riktar sig till elever som går på högstadiet/gymnasiet, och kommer äga rum parallellt med övrigt program under söndagen. I elevspåret ingår det två clinics och två konserter. Antalet platser är begränsat till 20. Mer info kommer!

Festivalens ramtider
16:00 fredagen den 1 april startar festival 2022. Programmet pågår under hela lördagen och avslutas med finalkonsert på söndagen. Festivalridån faller 17:00.

Plats
Kulturskolan i Lund
Adress: Sankt Laurentiigatan 1

Festivalpass
Ordinarie, hel helg: 2000 kronor
Ordinarie, en dag: 1200 kronor
Student, hel helg: 1000 kronor
Student en dag: 600 kronor
Elevspår: 200 kronor

Anmälan
Anmäl dig så fort som möjligt, då vi begränsar deltagarantalet till 50 personer. Din anmälan görs genom att skicka ett mejl till info@svenskflojt.se med följande information:

Namn:
Mejladress:
Telefonnummer:
Typ av festivalpass: 
Önskar vara med och spela flute choir: ja/nej
Om du spelar i flute choir, har du tillgång till alt- eller basflöjt?
Önskar spela på masterclass: ja/nej

Du får därefter en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan. Din anmälan är bindande från en månad innan festivalstart, dvs 1 mars. Vi följer FHM:s direktiv och reserverar oss därför för att vi kan tvingas ställa in festivalen pga eventuella restriktioner. Besked om inställt event kommer senast en månad innan festivalstart och tillkännages på vår hemsida, Facebook samt i mail till anmälda deltagare. 

Betalning
Information angående betalning mejlas ut till alla anmälda den 1 mars. Privatpersoner erbjuds betalning via swish eller bankgiroinbetalning. Arbetsgivare och företagare kan faktureras.

Coronarestriktioner
Du behöver visa vaccinationsbevis för att delta i festivalen. Om coronapandemin fortsätter kan vi tvingas ställa in, detta bestämmer vi senast den 1 mars. Andra ändringar kan tillkomma, håll utkik på vår hemsida.

Hoppas vi ses i Lund i april!

Styrelsen för Svensk Flöjt