Georgiana Hughes

Georgiana Hughes är frilansflöjtist med Göteborg som bas. Bland annat har hon spelat med Göteborgs Symfoniker, Göteborgs Operan, och Helsingborgs Symfoniorkester. Sin utbildning fick hon först i Storbritannien, där hon också kommer från, med bland annat en masterutbildning för Katherine Bryan vid Royal Conservatoire of Scotland. Hon har nyss avslutat sin master i symfoniskt orkesterspel vid HSM i Göteborg, för Håvard Lysebo, Tina Ljungquist och Sabine Daniels.

Förutom flöjtspelet, har Georgiana många års erfarenhet av att jobba som producent, som lärare och med välgörenhet genom organisationen Keys of Change där hon ger unga musiker från Indien och Ghana regelbundna online-lektioner. Förra året besökte hon också Ghana för att träffa sina elever ”IRL”. Georgiana har erhållit flera stipendier och utmärkelser för sitt flöjtspel, bland annat från Kungliga Musikaliska Akademien och Arts Council Wales.

På festivalen:

Piccolaworkshop
När fick du en piccolalektion senast? Kom till denna workshop och ta med din piccolaflöjt. Georgiana Hughes, som är verksam som frilansmusiker och ofta spelar piccola, ger sina bästa tips om hur du kan öva på flöjtfamiljens minsting.

Fredag 17:45-19:00
Plats: 216 Blåsorkestersalen

Om spelböckerna från ABRSM
Många barn som växer upp i Storbritannien och spelar ett instrument lär sig spela utifrån det undervisningsmaterial som ges ut av ”the Associated Boards of the Royal Schools of Music”. Det tas fram nya böcker var tredje år och materialet går från Grade 1 – Grade 8. Det är inte så många som känner till dessa fina böcker i Sverige och här har du chansen att lära dig mer. Georgiana Hughes, som självlärde sig spela både flöjt och piano genom detta material, berättar och demonstrerar. Vi kommer också att provspela oss genom några av styckena – så ta med flöjten!

Lördag 15:40-16:25
Plats: 216 Blåsorkestersalen

 

Fredag 12 april
Lördag 13 april
Söndag 14 april

Tillbaka