Aktuellt

Välkommen på pedagoghelg 17-18 mars i Sundsvall!

 

Energiboosta dig själv och din undervisning

På Svensk Flöjts pedagoghelg 17-18 mars som arrangeras i samarbete med Sundsvalls Kulturskola frossar vi i nya undervisningsmetoder och nytt undervisningsmaterial genom workshops med holländske flöjtisten Wil Offermans och presentation av Magnus Båges ”Flutebeauty”. Förlängningen av ditt instrument; din kropp, andning och röst får också ett härligt avstressande pass på söndagsmorgonen med en introduktion i japansk Shomyo med fokus på andning under ledning av Junko Ueda. Kronan i juvelen blir nog ändå lördagkvällens duokonsert med Wil och Junko.

Släpp loss kreativiteten med Wil Offermans

Wil Offermans är en av de mest intressanta och mångsidiga kompositörerna av musik för flöjt idag. Hans verk innefattar allt från undervisningsmaterial, såväl lekfulla stycken för de allra yngsta till etyder med fokus på nutida speltekniker, ensembleverk där flöjtisterna dansar, spelar på flaskor eller bjuder in publiken att delta. Dessutom solostycken med inspiration av Shakuhachi, för den teatraliske kontrabasflöjtisten eller duo för flöjt och såg. Med etniska influenser, nutida tekniker, laborationer med klangvärldar och strukturer skapar han musik som är mycket tilltalande för såväl flöjtist som publik.

Offermans har ett genuint intresse för undervisning och är flitigt anlitad för masterclasses över hela Europa. Hans specialitet är att förmedla hur man med enkla medel kan använda improvisation och nutida tekniker tillsammans sina elever på lekfullt och avslappnat sätt, från nybörjaren http://www.fluteday.com/ till den avancerade. Här finns inga rätt eller fel, bara spelglädje och nyfikenhet!

För de yngre eleverna har han skrivit For the Younger Flutist – en aktivitetsbok med lekar och spel i grafisk notation. Hans The Improvisation Calendar som består av 52 grafiska notbilder (en för varje vecka på året) är ett mycket flexibelt material som fungerar i olika undervisningssituationer och åldrar.

http://www.wiloffermans.com/

Hitta din andning och inre lugn med Junko Ueda

Junko Uedas workshop på pedagoghelgen kommer oss till del som en fin bonus. Junko är gift med Wil Offermans och dessutom en fantastisk japansk sångerska och biwaspelare. På pedagoghelgen leder hon ett morgonpass i den buddistiska sångtraditionen Shomyo där hon ger oss en inblick i de 1200 år gamla sångerna, med deras uråldriga visdom om andningens kraft. Passet är designat för blåsare men innehåller även sång och enkla rörelser med fokus på andningskontroll, koncentration, avslappning och kreativitet.

http://www.junkoueda.com/

Flutebeauty med Magnus Båge

Missa inte premiärvisningen av ett nytt undervisningsmaterial/onlinekurs gjort för flöjtister på fortsättningsnivå. Vi på Svensk Flöjt är mycket glada över att erbjuda våra pedagoger en möjlighet att träffa kompositören, höra tankarna bakom musiken och framförallt provspela materialet under ledning och uppmuntran av Magnus.

Flutebeauty är ett nyskrivet material för flöjt och piano som ges ut under våren 2018 på Wessmans förlag. Det är 12 stycken kompositioner med en stor genrebredd. Materialet är tänkt som en integrerad del av ett större undervisningsprojekt Flutebeauty – the online course, som kommer att mynna ut i ca 25 stycken onlinelektioner och beräknas vara klart 2018-2019. De nyskrivna låtarna kan med fördel användas av våra pedagoger ute i landet men också av intresserade amatörer som letar efter nyskrivna melodier som inte är alltför svåra att spela. 

http://magnusbage.com/

Helgens program (med reservation för ändringar)

Workshops:

Wil Offermans – ett axplock ur den rika skatten av Wils undervisningsmaterial.

Årsmöte:

Världspremiär! Föreningen Svensk Flöjts årsmöte streamas. Dessutom bjuds det på fika!

Konsert:

Wil Offermans och Junko Ueda

Workshop:

Junko Ueda – Workshop med

andningen i fokus.

Diskussion: Improvisation och nutida speltekniker i undervisningen.

Clinic: Magnus Båge – presentation av ett nytt notmaterial för amatör/semi-professionella flöjtister.

Missa heller inte att besöka vårt utställartorg under helgen!

Plats: Kulturskolan i Sundsvall, Floragatan 8.

Tid: Lördag 17/3 – söndag 18/3. Incheckning på lördagen från 12.00. Första programpunkt startar 13.00. Sista programpunkt på söndagen slutar 13.00.

Anmälan sker: via hemsidan www.svenskflojt.se

Pris: 1200 kr (50 % rabatt för studerande). Fika under båda dagarna ingår. OBS! Anmälan är bindande!

Boendeerbjudande: Alla deltagare på pedagoghelgen kan ange bokningskod ”Svensk Flöjt” på följande boenden och få ett rabatterat pris.

First Hotels Strand Sundsvall

Enkelrum 700 kr Boka via 060 641 950 eller

Dubbelrum 800 kr strand@firsthotels.se

Sundsvall City Hostel

10% rabatt på alla rum Boka via 060 126 090

Scandic City Sundsvall

Enkelrum 1300 kr Boka via 060 785 62 01 eller

Dubbelrum 1500 kr meetingsundsvall@scandichotels.com

                                                                                                                            

Med reservation för ändringar

0 kommentarer

Pedagogdagar

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Aktuellt

Flöjtfestival 2019

Flöjtfestival 2019

Breaking News - nu är det spikat! Flöjtister, sprid ordet! Paxa datumen! Föreningen Svensk flöjts festival 2019 går av stapeln 12-14 april på Eskilstuna Musikskola. Många av er undrar säkert varför vi inte har festival 2019 i Sundsvall. Anledningen är att...

läs mer

Flöjtmorgon med Yamaha den 8:e dec

Välkommen till Selma Music i Uppsala den 8:e december Flöjtseminarium med Yamaha om Yamaha flöjter Plats: Selma Music, Alsikegatan 2, 753 32 Uppsala (fem minuter från centralstationen) Tid för seminarium: 10.00 – 12.00 10.00 – 11.15    Yamaha...

läs mer

Samarbetspartners till Svensk Flöjt