Mitt i en tid där flöjter bränns på bästa sändningstid och de akustiska instrumenten överröstas av ylande elgitarrer planeras Sveriges största flöjtfestival!

– Det blir en riktig flöjtfest under första helgen i april, med några av Sveriges vassaste tvärflöjtister på scen, säger Elin Andersson, projektledare för Svensk Flöjtfestival 2014. Deltagarna kommer också ha möjlighet att spela i flöjtorkester, inspireras under seminarier och strosa på ett blomstrande utställartorg.

Festivalen anordnas av den nystartade föreningen Svensk Flöjt, med medlemmar spridda över hela Sverige, alla med olika ålder och sysselsättning – men med en gemensam nämnare: tvärflöjt. Den ideella föreningen Svensk Flöjt har som ambition att tillvarata och främja intresset för flöjtspel i Sverige och att verka som ett forum och en inspirationskälla för alla tvärflöjtsintresserade runt om i landet. Föreningen har också som mål att höja instrumentets mediala och publika status i samhället.

– Vi vet att det finns många tvärflöjtister runt om i Sverige, allt från fritidsmusiker till proffs och instrumentreparatörer eller försäljare, som delar samma intresse men som sällan får möjlighet att träffas, inspireras och utvecklas tillsammans. Därför planerar vi nu Svensk Flöjtfestival 2014, och i år håller vi till i Örebro Musikhögskolas lokaler, säger Torleif Ander, ordförande och initiativtagare till föreningen.

Festivalen äger rum i Örebro Musikhögskolas lokaler under helgen 4-6 april 2014 i samarbete med Örebro Musikhögskola, Sveriges Orkesterförbund och Ricoh. Mer information finns på www.svenskflojt.se eller på Facebook; sök på Svensk Flöjt.

 

 

 

 

1 reaktion på ”PRESSMEDDELANDE”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top