Vi är så glada att meddela detta – och alla som vill kan också få chans att spela för Marie i festivalens Flöjtorkester! Mer information om det kommer snart… Och här kommer lite information om Marie, håll tillgodo 🙂

Marie Söderberg, ursprungligen från Oskarshamn, Småland, har en musiklärarexamen som ensembleledare och flöjtist vid Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Hon studerade där för bl. a Johannes Gustavsson i dirigering och Ann Elkjär i flöjt. Marie har också en examen som Suzukilärare i tvärflöjt från Örebros Musikhögskola.

Sedan hösten 2012 studerar Marie till orkesterdirigent vid Kungliga Musikhögskolan med Glenn Mossop som huvudlärare.

Under hösten 2013 jobbade hon som assisterande dirigent till Cecilia Rydinger Alin i ett projekt tillsammans med SHOF (Södra Hälsingslands Orkesterförening) i Bollnäs. I januari 2014 medverkade hon som aktiv deltagare i en masterclass i dirigering i Paris i samarbete med Orchestre de Paris. Marie har under våren också fått leda ett projekt tillsammans med Karlskoga Orkesterförening och pianisten Daniel Beskow.

Vidare kommer hon att under året få jobba tillsammans med Sundsvalls Orkesterförening och Eskilstunas Orkesterförening samt i maj också ha en konsertproduktion tillsammans med Göteborg Wind Orchestra.

 

För mer info besök gärna hennes hemsida: mariesoderberg.com

Scroll to Top