Zephyr – vindarnas möte

Ett genuint möte mellan tre av Sveriges absolut främsta flöjtister inom folk-och världsmusik. Zephyr erbjuder en unik upplevelse där du tas du med på en meditativ resa till vidsträckta musikaliska landskap som sträcker sig från nordiska myrar till myllrande brus i en storstad sydöst om myren.

Zephyrs egna kompositioner bygger på rytmiska vävar, folkliga melodier och vilsamma ljudlandskap som ger lyssnaren musik som aldrig tidigare hörts. Från stilla västanfläkt, iskall nordan, varm monsun till stormande orkan.

”Musiken är full av bilder från naturen, en pågående kamp och spänning, som att stiga in i en intensiv värld där man egentligen inte får vara, bland tjattrande fåglar, ettriga insekter, skrämmande vargar och brummande havsdjur.”
Åsa Veghed, DN

”… en högst njutbar upplevelse.”
Ulf Torstensson, Lira

Medverkande:

Richard Ekre Suzzi, Bansuri, vindstavar
Banbrytande bansuriflöjtist som tillbringade många år i Indien med den legendariske bansurimästaren Pt. Hariprasad Chaurasia. Han har utvecklat sin egna personliga spelstil – fri, utmanande och bortom genrer där han integrerar bansurin i ett brettspektrum av musiksammanhang där den vanligtvis inte används.

Göran Månsson, Subkontrabasblockflöjt, härjedalspipa, månmarkapipa
Spännande, experimentell flöjtist som bl.a. tagit kontrabasblockflöjten till ett annat universum. Med en bak-grund som slagverkare tar Göran sitt perkussiva driv med sig i sitt uttryck som flöjtist, vilket gör att denna flöjttrio har ett sväng som sällan hörts förut.

Jonas Simonson, Altflöjt, härjedalspipa, sälgflöjt
En mångsidig, innovativ flöjtist som haft en stor inverkan på den nyskapande svenska folkmusikscenen. Han har genom sin svängiga, fria och personliga spelstil inspirerat en hel generation musiker och åhörare.

Biljetter: vuxen 200 kr, ungdom/student 100 kr. Fika ingår. Bokas på 0500-49 80 99.

Plats: Skövde kulturfabrik

Börjar: 2019-03-14 19:00
Slutar: 2019-03-14 21:00

Tel: 0500-498099

Hemsida: https://www.skovde-teaterforening.se/repertoar/teater/zephyr

Adress: Rådmansgatan 28

54145 Skövde

[wpv-map-render map_id=”map-1″][/wpv-map-render][wpv-map-marker map_id=’map-1′ marker_id=’marker-1′ marker_field=’wpcf-plats-pa-karta’][/wpv-map-marker]

Fler evenemang att kolla in!

No items found
Scroll to Top