Scania Folk Flute Workshop

Ralsgård & Tullberg hälsar dig välkommen till Skåne och en vecka med folkmusik på tvärflöjt. Vår flöjtkurs infaller direkt efter den svenska midsommaren och riktar sig till traversspelare med- eller utan klaffar samt boehmflöjtister. På vår kurs kommer du att få jobba med låtspel med särskilt fokus på svensk folkmusik och nordiska flöjttraditioner. Vi kommer också att arbeta med stämspel, artikulation, föjtensemble och arrangering.

Kursen kommer att hållas i Landskrona.

23 juni: ankomstdag med registrering och session
24-27 juni: kursdagar med undervisning, workshops, konserter, sessions, dans och utflykter
28 juni: hemresedag och farväl

Under Scanian Folk Flute Workshop kommer vi att få besök av Mads Kjøller Henningsen från Danmark. Mads är en trevlig man och en finfin flöjtspelare. Mads kommer att lära oss låtar ur den danska repertoaren. Kolla in honom här:
https://www.youtube.com/watch?v=vLmCM7H-maQ&list=PLNlt3WdsYjp-lUCCVOHiy_Axyq0jnlQtM
https://www.youtube.com/watch?v=8HnFCJQ7Gws

Tim Adams är en av få flöjtmakare i vår del av världen. Han tillverkar folkmusiktraverser av trä i sin verkstad i Malmö. Han kommer att visa sina flöjter och prata om flöjtmakeri.
https://www.adams.se/flutemaker/

Vi är stolta att också kunna meddela att vi i vår workshop kommer erbjuda unga flöjtister att lära sig lite låtar och folkmusiktrix. Till vår hjälp kommer vi att ha Lisa Gilbert från USA.
https://gilbertmusicstudio.wordpress.com

Sist men inte minst vill vi också nämna att det kommer att bli sessions och jam i princip varje kväll. Det blir konsert på torsdagen och öppen scen på tisdagen. En av kvällarna kommer vi också att lära oss att dansa slängpolska.

Den ungefärliga kostnaden för kursen kommer att vara omkring €350 inklusive logi, frukost och lunch.
För kontakt, frågor och anmälan, hör av er via e-post: info@ralsgardtullberg.com

Plats: Landskrona

Börjar: 2019-06-23 0:00
Slutar: 2019-06-28 0:00

Tel:

Hemsida:

Adress:

[wpv-map-render map_id=”map-1″][/wpv-map-render][wpv-map-marker map_id=’map-1′ marker_id=’marker-1′ marker_field=’wpcf-plats-pa-karta’][/wpv-map-marker]

Fler evenemang att kolla in!

No items found
Scroll to Top