Tjoflöjt!!!!

Hej alla fina flöjtister!

Cecilie Løken Hesselberg här! Ute sänker temperaturen sig ner till noll och klockan närmar sig midnatt. Barnet sover äntligen, valpen också,- dags att börja öva!

Har just kommit hem från en vecka i Norge med Det Norske Kammerorkester. Det är alltid kul att arbeta med detta gäng. Skönt att spela utan dirigent, alla sinnen skärps och man sitter längst ut på stolen!

Flöjtstämman var härlig och utmanande. Vi spelade Beethovens åtta och sånger av Mahler och Wagner, plus en av mina favoriter Siegfried Idyll. Vår solist var Lise Davidsen, en norsk ung sångare som erövrat hela världen med hennes guddomliga röst.

Men nu sitter jag alltså med en kall tekopp och skall försöka öva.

En sak jag har märkt med min övning mer och mer: Det är svårt att lägga bort mobiltelefonen! Det krävs sjuuukt mycket viljestyrka att stänga av den…. Måste liksom belöna mig själv om jag har spelat tio minuter: Fem minuter Facebook. Ja, ni fattar! Hopplöst! Jag predikar för mina studenter hur man skall vara i zen, så syndar jag som Fanden själv. Skärpning!

😂😂😂 Nu skall midnattstimmen innehålla lite skalor av Taffanel&Gaubert. Långsamt och vackert. Sen orkesternoter till nästa veckas produktion. Då bär det mot Norge igen, den här gången Bergen Filharmoniske Orkester. Noterna är gamla och härligt använda. Bruckners trea och Beethovens andra pianokonsert. Hurra!

Andas in, sänka hakan, gäspa så halsen blir stooor: Tuuuuu Tuuuuuu Tuuuu!

Scroll to Top