TACK OCH SLUT – VAKTPARADSDEBUT!

Våren är här! Arméns Musikkår hade sin Vaktparadspremiär för säsongen i onsdags, den 3 April. Solen strålade och den något kyliga temperaturen motades med långkalsonger och glatt humör. April månad betyder att Arméns Musikkår går in i sin allra mest hektiska säsong. Det fejas och putsas på paradutrustning, instrument för utomhusbruk ses över och vi finslipar både excercis och vårt figurativa marschprogram. Den som har provat att gå och spela samtidigt vet att detta har sina utmaningar och vill man vara professionell inom denna konstform så kräver det regelbundet övande både på att stå och gå och så klart att samtidigt kunna spela på en hög nivå. Varje vår lägger vi ner ett stort antal timmar både enskilt och gemensamt för att kunna bibehålla den kvalitet som vi är kända för och som krävs för att kunna framträda så ofta och vid så vitt skilda evenemang som vi gör. I min bunt med noter finns nästan 200 numrerade marscher att hålla aktuella och utöver det en samling underhållningsmusik i kartongformat. Som om inte det vore nog tillkommer det naturligtvis konsertprogram och ibland musik vi inte kunnat förutse att uppdragsgivarna vill ha.

Vill du se och höra mig och mina kollegor finns det mängder av möjligheter framöver. Redan i morgon ger orkestern en konsert på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm kl 15.00. Rysk Vår där vi bland annat bjuder på Shostakovich nionde symfoni i sin helhet. Flera gånger i veckan från och med nu och framöver kan du se oss paradera genom Stockholms innerstad i samband med Vaktavlösingen på Stockholms Slott. Bor du i Västerås eller Gävle kommer vi på besök till er framåt sommaren! Håll utkik på Arméns Musikkårs Facebooksida där vi annonserar kommande konserter. För alla andra i vårt avlånga land kan jag tipsa om SVT:s nationaldagsfirande från Sollidenscenen på Skansen där vi traditionellt står för musiken tillsammans med aktuella artister. Kanske ses vi på MusikRUM eller på någon av höstens alla konserter, hoppas!

Tack Svensk Flöjt för att jag fick möjlighet att dela med mig av mina tankar. Det har varit en rolig utmaning och jag lämnar med varm hand över till nästa gästbloggare på tur. Ser med spänning fram emot att läsa berättelser från en annan verklighet än min. 

Malin

Malin Gustavsson

Malin Gustavsson har studerat flöjt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium för Toke Lund Christiansen och Henrik Svitzer. Hon har efter sin examen haft ett flertal längre kontraktsanställningar i svenska operahus och symfoniorkestrar och har under sina frilansår arbetat i de flesta svenska symfoni- och blåsorkestrarna. Malin är sedan 2008 fast anställd som flöjtist i Arméns Musikkår som är den största av Försvarsmaktens tre heltidsanställda professionella blåsensembler.

Alla blogginlägg

Scroll to Top