OM VÄRDET AV VÄNSKAP

Får jag lov att presentera flöjtsektionen i Arméns Musikkår – Caroline, Matilda och Malin! 

En i mina ögon unik trio som framför musik på platser du inte visste fanns och i temperaturer och väderlek där andra inte trodde det var möjligt att spela. (Naturligtvis iförda ganska obekväma kläder med anor från 1800-talet!) Du hittar oss lika ofta i landets konserthus som ute på stan, såväl i TV-rutan som i Sveriges alla hemliga rum. Våra uppdrag sträcker sig från soloframträdanden för Kungligheter, via utlandstjänst i krigsdrabbade områden, ackompanjerande populära artister, Statsbesök, Vaktparader, och så klart mycket, mycket mer!

Utöver flöjtsektionens gemensamma kärlek till orkesterspel har vi också genom åren funnit trygghet och en fantastisk vänskap hos varandra. Vi har en drivkraft att trots våra olikheter försöka plocka fram det bästa hos varandra, låta bra tillsammans och gemensamt hantera de utmaningar vi ställs inför. Precis därför klarar jag av att hantera press och nervositet och kanske just därför kan orkestern ge publiken en fin konsertupplevelse.

Några veckor framöver kommer Du få hänga med i min vardag och se hur jag försöker pussla ihop familjeliv, framtidsdrömmar, övande och kanske får du också uppleva lite vardagsglamour för oss helt vanliga militärmusiker! / Malin

Malin Gustavsson

Malin Gustavsson har studerat flöjt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium för Toke Lund Christiansen och Henrik Svitzer. Hon har efter sin examen haft ett flertal längre kontraktsanställningar i svenska operahus och symfoniorkestrar och har under sina frilansår arbetat i de flesta svenska symfoni- och blåsorkestrarna. Malin är sedan 2008 fast anställd som flöjtist i Arméns Musikkår som är den största av Försvarsmaktens tre heltidsanställda professionella blåsensembler.

Alla blogginlägg

Scroll to Top