MIN EGEN BERG OCH DALBANA

Det här är familjen Gustavsson! Jag är tillsammans med Peter VD och logistikchef i detta underbara team. Dessutom är jag projektledare, informatör, chaufför, inköpare, distrubutionsansvarig och platschef! Ja en helt vanlig förälder alltså! Det är ingen underdrift att påstå att detta självpåtagna ansvar tar det mesta av min tid men också att styrkan och kraften i den villkorslösa kärleken från familjen gör att allt blir möjligt.

Den tid när jag kunde ägna all min fritid till instudering och övning inför en konsert är förbi och det är nog det bästa som har hänt mig. Många kan nog känna igen sig i känslan av att man aldrig blir färdig och att det alltid går att öva lite till. För mig har det varit bra att ansvaret för någon annan och bristen på tid har gjort att jag måste sätta gränser och bestämma mig för att ha övat klart. Så här i backspegeln kan jag fundera på vad jag egentligen ägnade all min tid åt där i övningsrummet på musikhögskolan? Kanske skapade jag mina egna monster och spädde på känslan av otillräcklighet eftersom det alltid går att spela lite fortare, lite svagare, lite innerligare …

Nu låter det som om jag har hittat det perfekta tricket, att jag alltid hinner med det jag ska och aldrig blir nervös för sådant jag borde övat mer på. Inget kunde vara vara mer fel! Jag brottas med samma problem, otillräcklighet och ibland dåliga självförtroende som alla andra men med god planering så hinner och klarar jag mycket mer än jag tror. Att vara lösningsorienterad och att identifiera och acceptera mina fel och brister har varit vägen framåt. Att försöka särskilja vad jag presterar som flöjtist med vem jag är som person – det har jag min familj att tacka för! / Malin

Lycka är att kunna gilla läget – och sig själv! Bengt Brülde, doktor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet.

Malin Gustavsson

Malin Gustavsson har studerat flöjt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium för Toke Lund Christiansen och Henrik Svitzer. Hon har efter sin examen haft ett flertal längre kontraktsanställningar i svenska operahus och symfoniorkestrar och har under sina frilansår arbetat i de flesta svenska symfoni- och blåsorkestrarna. Malin är sedan 2008 fast anställd som flöjtist i Arméns Musikkår som är den största av Försvarsmaktens tre heltidsanställda professionella blåsensembler.

Alla blogginlägg

Scroll to Top