Hej!

Hej!

Jag kom precis hem från första föreställningen av trettondagskonserterna med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.

Igår hade vi genrep och när vi skulle börja spela efter paus så gick brandlarmet p.g.a. all scenrök som ”läckte ut” backstage. Så hela publiken och orkestern fick gå ut, endast iklädda konsertkläder , i minusgrader och snöfall och vänta på brandkåren. 🤣 

tittut, kameran

Denna vecka är det tv-inspelning och imorgon sänds konserten i svt. Jag har kamera på ca 50 cm avstånd från mig under hela konserten- men jag spelar typ ingenting, så jag hoppas kameran får bra bilder även på de som inte sitter närmast kameran. Denna vecka är en såndär lugn vecka- spelar på endast tre låtar. Annars kan det ju va lite segt, men just denna veckan är det rätt skönt att spela lite, jag känner att jullovet var alldeles för kort och starten på 2019 alldeles för hemsk. Jag firade in år 2019 med att spela Beethovens nia, och helt ärligt: jag var väl inte alls så nöjd över min insats. Det ledde till några sömnlösa nätter. Oj, va ofta en tvivlar på sig själv! Och sådana dagar frågar jag mig varför utsätter jag mig för den här mentala stressen och pressen!!? 

Pang bom- vilken start på blogg! Jag ska ta och presentera mig:

Jag heter Hannah och är frilansflöjtist. Jag bor tillsammans med min man Jonathan och våra två barn Lasse (snart 5 år) och Annalisa (2,5 år) i Södertälje. Jag jobbar överallt och ingenstans men hösten har varit lite mer stabil då jag suttit på kontrakt i Sveriges Radios Symfoniorkester. Detta är min sista vecka och sen ska jag vidare på långtidsvikariat i Arméns musikkår. 

Förutom jobb i orkestrar så är jag också medlem i två ensembler för ny musik; Mimitabu (www.mimitabu.se) och Curious Chamber Players (www.curiouschamberplayers.com) Vi spelar rätt mycket både i Sverige och utomlands och det är sjukt kul! Både musikaliskt och umgängesmässigt. Att ha en egen ensemble rekommenderar jag alla.

Det var egentligen tänkt att jag skulle bloggat redan i nov/dec då jag hade två spännande turnéer. Först två veckors Europaturné med radion och sedan en vecka i Japan med Curious Chamber Players, men så blev allt lite försenat och jag kom inte igång med bloggandet förrän nu. Men jag tänkte kanske ändå berätta lite kort om de där turnéerna i nåt annat inlägg. 

Nä, Nu ska jag gå och trängas med resten av familjen i vår säng. Jag har hittat en ny podcast förresten; Somna med Henrik Ståhl. Han säger själv att han vill försöka hålla sig någonstans mellan lagom intressant och lagom tråkigt. Precis så lagom intressant man känner att man kan somna utan att man missar något. Funkar rätt bra faktiskt.

Hej då för nu

Hannah Törnell Wettermark

Hannah Törnell Wettermark har studerat flöjt på Högskolan för scen- och musik vid Göteborgs universitet. Efter magisterstudier i Göteborg flyttade Hannah till Skottland för masterstudier vid Royal Scottish Conservatoire i Glasgow. Hannah har bl.a studerat för Anders Jonhäll, Tobias Carron, Cecilie Hesselberg Löken och Alison Mitchell.
Hannah är regelbundet anlitad som flöjtist i de flesta svenska orkestrarna, bl.a Sveriges radios symfoniorkester, Göteborgs symfoniker, Arméns musikkår m.fl.
Hon har ett stort intresse för nyskriven konstmusik och är fast medlem i ensemble Mimitabu och Curious Chamber Players, två ensembler för samtida konstmusik.

Alla blogginlägg

Scroll to Top