Börjar jag bli gammal eller är jag bara otränad?

Det finns vissa saker jag borde göra mer. Till exempel att träna. För det gör jag inte alls just nu. Och vad har det i förlängningen lett  till? Jo, ont i ländryggen. Kan tilläggas att jag varje kväll sover tillsammans med tre andra i en inte jättestor säng.Det hjälper ju inte heller att jag reser otroligt mycket, bl.a pendeltåg flera timmar om dagen + att jag ju sitter i mitt jobb.

Jag hade samma problem för några år sedan och då skulle en studiekamrat i Göteborg göra en sista uppsats på sin utbildning. Den handlade om yoga för blåsmusiker så jag anmälde mig till den studien som bl.a. innebar att göra ett yogaprogam varje morgon innan en började öva. Och tänka sig, efter två till tre veckor hade jag inte ont i ryggen längre!

Så svaret är ju egentligen enkelt och idag jag har börjat med yoga igen. Vi får se om det hjälper! Jag har som tur är sparat Ninas yogaövningar.

övningsro- eller inte

Sedan måste jag nog ta tag i träningen. Vi har en crosstrainer uppe i övningsrummet men den ”används” mer flitigt av mina barn. Ofta när jag övar smiter Annalisa eller Lasse (eller båda två samtidigt) upp och ”tränar” på vår crosstrainer och skriker att jag spelar för starkt trots att de har hörselkåpor på sig, samtidigt som jag försöker öva.  Och så skriker jag ner till Jonathan (ganska starkt måste jag skrika eftersom vårt övningsrum ligger på tredje våningen) att han måste hämta barnen för de stör….. och så känns de som att det blev lite dåligt stämning….

I går förresten så hade inte Lasse hörselkåpor på sig och jag spelade jättestarkt i högst register på piccolan så jag sa till honom att han var tvungen att gå ner för annars skulle han få hörselskador av mitt spel. Men då svarade han: ”det är ingen fara mamma, öronvaxet skyddar mina öron”.

Förresten, apropå tips på yoga. Det finns ju faktiskt en tjej i Göteborg som jag också pluggade tillsammans med. Hon är hornist och håller också på med yoga för musiker.

Yoga Lene heter hon. Följ henne på instagram vetja!  https://www.instagram.com/yogalene.se/

 

ps. enligt min man så bloggar Lene just nu för svenska hornsällskapet. ds

 

 

Hannah Törnell Wettermark

Hannah Törnell Wettermark har studerat flöjt på Högskolan för scen- och musik vid Göteborgs universitet. Efter magisterstudier i Göteborg flyttade Hannah till Skottland för masterstudier vid Royal Scottish Conservatoire i Glasgow. Hannah har bl.a studerat för Anders Jonhäll, Tobias Carron, Cecilie Hesselberg Löken och Alison Mitchell.
Hannah är regelbundet anlitad som flöjtist i de flesta svenska orkestrarna, bl.a Sveriges radios symfoniorkester, Göteborgs symfoniker, Arméns musikkår m.fl.
Hon har ett stort intresse för nyskriven konstmusik och är fast medlem i ensemble Mimitabu och Curious Chamber Players, två ensembler för samtida konstmusik.

Alla blogginlägg

Scroll to Top