Flöjtister, flöjtvänner och andra musikentusiaster!

Vi befinner oss i Sverige och har sedan ett inledande möte i slutet på mars 2013 i Örebro startat upp en förening där vi alla får möjlighet att mötas. Svensk Flöjt är en förening för alla flöjtspelare och andra musikentusiaster. Vår vision är att samla alla unga som gamla, amatörer, professionella, pedagoger, flöjttekniker, not- och instrumenthandlare på en och samma plats där målet är att tillvarata och öka intresset för vårt fantastiska instrument, tvärflöjten!

I föreningen Svensk Flöjt får alla Sveriges tvärflöjtsentusiaster tillfälle att träffas, umgås & utvecklas. Tillsammans kan vi hjälpas åt och sprida kunskap om olika evenemang runt om i landet där tvärflöjten står i fokus i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv. Evenemang och kurser som ger bildning och stimulans åt vårt intresse ska genom detta nätverk få möjlighet till ytterligare spridning.

För oss är det viktigt att så många som möjligt ska kunna få vetskap om hur och var vi alla kan hitta flöjtkonserter, flöjtkurser, festivaler och utställningar m.m. som äger rum i Sverige.

Föreningens mål är därför att utifrån gräsrotsnivå organisera oss i lokala och regionala avdelningar med egna flöjtaktiviteter. Ett annat mål är att i framtiden också aktivt samarbeta med andra internationella flöjtsällskap, då främst med våra närmaste grannländers flöjtföreningar.

Sedan föreningens uppstart har vi ett mål att skapa en internationell flöjtfestival. Detta evenemang har nu blivit verklighet och ni kan följa den under rubriken ”Aktuellt” här ovan. Denna, vår egen festival, blir sedan en motor för svenskt flöjtliv och möjliggör att kontaktnät successivt byggs upp och utvecklas. Flöjtister är trevliga människor! Glada människor! Duktiga, generösa och inspirerande människor! Låt oss dela med oss av denna underbara energi med varandra! Varmt välkommen som medlem i Svensk Flöjt!

Torleif Ander
Ordförande

 

facebook-logo

Hej alla flöjtlärare!
Nu är det bara 4 veckor kvar till Flöjtpedagogdagen i Sundsvall! För att peppa lite extra kommer här schemat för helgen 17-18 mars där du energiboostar din undervisning och dig själv med Wil Offermans, Junko Ueda och Magnus Båge!

Anmäl dig på www.svenskflojt.se
See MoreSee Less

6  ·  

View on Facebook

Hej!
Ni har väl inte missat att vi har finfina boendeerbjudanden i Sundsvall på pedagoghelgen? Använd bokningskod "Svensk Flöjt" innan 3/3! 😀

– First Hotels Strand Sundsvall
Enkelrum 700 kr
Dubbelrum 800 kr
Boka via 060 641 950 ellerstrand@firsthotels.se

– Sundsvall City Hostel
10% rabatt på alla rum Boka via 060 126 090

– Scandic City Sundsvall
Enkelrum 1300 kr
Dubbelrum 1500 kr
Boka via 060 785 62 01 eller meetingsundsvall@scandichotels.com
See MoreSee Less

2  ·  

View on Facebook

Energiboosta dig själv och din undervisning!

Den 17-18 mars erbjuder Föreningen Svensk Flöjt en fortbildningshelg för flöjtpedagoger i hela Sverige.

Låt dig inspireras av flöjtisten Wil Offermans som ger flera workshops och Junko Ueda som förutom en konsert med Wil också ger oss en workshop i andningskontroll och avslappning. Dessutom får vi besök av Magnus Båge som presenterar helt nytt undervisningsmaterial!

Helgens program (med reservation för ändringar)
Workshops:
Wil Offermans – ett axplock ur den rika skatten av Wils undervisningsmaterial.
Årsmöte:
Världspremiär! Föreningen Svensk Flöjts årsmöte streamas. Dessutom bjuds det på fika!
Konsert:
Wil Offermans och Junko Ueda
Workshop:
Junko Ueda – Workshop med
andningen i fokus.
Diskussion: Improvisation och nutida speltekniker i undervisningen.
Clinic: Magnus Båge – presentation av ett nytt notmaterial för amatör/semi-professionella flöjtister.

Missa heller inte att besöka vårt utställartorg under helgen!

Plats: Kulturskolan i Sundsvall, Floragatan 8.

Tid: Lördag 17/3 – söndag 18/3. Incheckning på lördagen från 12.00. Första programpunkt startar 13.00. Sista programpunkt på söndagen slutar 13.00.

Anmälan sker: via hemsidan www.svenskflojt.se

Pris: 1200 kr (50 % rabatt för studerande). Fika under båda dagarna ingår. OBS! Anmälan är bindande!

Boendeerbjudande: Alla deltagare på pedagoghelgen kan ange bokningskod ”Svensk Flöjt” på följande boenden och få ett rabatterat pris.

First Hotels Strand Sundsvall
Enkelrum 700 kr Boka via 060 641 950 eller
Dubbelrum 800 kr strand@firsthotels.se

Sundsvall City Hostel
10% rabatt på alla rum Boka via 060 126 090

Scandic City Sundsvall
Enkelrum 1300 kr Boka via 060 785 62 01 eller
Dubbelrum 1500 kr meetingsundsvall@scandichotels.com
See MoreSee Less

Flöjtpedagoghelg 17-18 mars 2018 i Sundsvall

mars 17, 2018, 12:00e m – mars 18, 2018, 7:00f m

Energiboosta dig själv och din undervisning! Den 17-18 mars erbjuder Föreningen Svensk Flöjt en fortbildningshelg för flöjtpedagoger i hela Sverige. Låt dig inspireras av flöjtisten Wil Offermans som ger flera workshops och Junko Ueda som förutom en konsert med Wil också ger oss en workshop i andningskontroll och avslappning. Dessutom får vi besök av Magnus Båge som presenterar helt nytt undervisningsmaterial! Helgens program (med reservation för ändringar) Workshops: Wil Offermans – ett axplock ur den rika skatten av Wils undervisningsmaterial. Årsmöte: Världspremiär! Föreningen Svensk Flöjts årsmöte streamas. Dessutom bjuds det på fika! Konsert: Wil Offermans och Junko Ueda Workshop: Junko Ueda – Workshop med andningen i fokus. Diskussion: Improvisation och nutida speltekniker i undervisningen. Clinic: Magnus Båge – presentation av ett nytt notmaterial för amatör/semi-professionella flöjtister. Missa heller inte att besöka vårt utställartorg under helgen! Plats: Kulturskolan i Sundsvall, Floragatan 8. Tid: Lördag 17/3 – söndag 18/3. Incheckning på lördagen från 12.00. Första programpunkt startar 13.00. Sista programpunkt på söndagen slutar 13.00. Anmälan sker: via hemsidan www.svenskflojt.se Pris: 1200 kr (50 % rabatt för studerande). Fika under båda dagarna ingår. OBS! Anmälan är bindande! Boendeerbjudande: Alla deltagare på pedagoghelgen kan ange bokningskod ”Svensk Flöjt” på följande boenden och få ett rabatterat pris. First Hotels Strand Sundsvall Enkelrum 700 kr Boka via 060 641 950 eller Dubbelrum 800 kr strand@firsthotels.se Sundsvall City Hostel 10% rabatt på alla rum Boka via 060 126 090 Scandic City Sundsvall Enkelrum 1300 kr Boka via 060 785 62 01 eller Dubbelrum 1500 kr meetingsundsvall@scandichotels.com

3  ·  

View on Facebook

Samarbetspartners till Svensk Flöjt

Stäng meny