Hej och varmt välkommen till föreningen Svensk Flöjt!

Flöjtister, flöjtvänner och andra musikentusiaster!

Vi befinner oss i Sverige och har sedan ett inledande möte i slutet på mars 2013 i Örebro startat upp en förening där vi alla får möjlighet att mötas. Svensk Flöjt är en förening för alla flöjtspelare och andra musikentusiaster. Vår vision är att samla alla unga som gamla, amatörer, professionella, pedagoger, flöjttekniker, not- och instrumenthandlare på en och samma plats där målet är att tillvarata och öka intresset för vårt fantastiska instrument, tvärflöjten!

I föreningen Svensk Flöjt får alla Sveriges tvärflöjtsentusiaster tillfälle att träffas, umgås & utvecklas. Tillsammans kan vi hjälpas åt och sprida kunskap om olika evenemang runt om i landet där tvärflöjten står i fokus i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv. Evenemang och kurser som ger bildning och stimulans åt vårt intresse ska genom detta nätverk få möjlighet till ytterligare spridning.

För oss är det viktigt att så många som möjligt ska kunna få vetskap om hur och var vi alla kan hitta flöjtkonserter, flöjtkurser, festivaler och utställningar m.m. som äger rum i Sverige.

Föreningens mål är därför att utifrån gräsrotsnivå organisera oss i lokala och regionala avdelningar med egna flöjtaktiviteter. Ett annat mål är att i framtiden också aktivt samarbeta med andra internationella flöjtsällskap, då främst med våra närmaste grannländers flöjtföreningar.

 

Sedan föreningens uppstart har vi ett mål att skapa en internationell flöjtfestival. Detta evenemang har nu blivit verklighet och ni kan följa den under rubriken ”Kommande händelser” här ovan. Denna, vår egen festival, blir sedan en motor för svenskt flöjtliv och möjliggör att kontaktnät successivt byggs upp och utvecklas. Flöjtister är trevliga människor! Glada människor! Duktiga, generösa och inspirerande människor! Låt oss dela med oss av denna underbara energi med varandra! Varmt välkommen som medlem i Svensk Flöjt!

 

Torleif Ander
Ordförande

Logga-Svensk-Flojt

facebook-logo

Efter styrelsemöte idag har vi verkligt spännande program på G till flöjtpedagogdagen den 25/9 i Skövde! Vi jobbar på att alla våra fina planer ska gå i lås och återkommer så snart vi kan om programmet. Men boka in datumet redan nu, 25/9 2016.

Vi har spikat datum för nästa års flöjtfestival som även den går av stapeln i Skövde. 31/3-2/4 2017, alltså helgen v. 13. Boka in det med redan nu!
... See MoreSee Less

2 months ago  ·  

View on Facebook

Hej! Här kommer lite info som kan vara bra till festivalen.
Kom ihåg att ta med kontanter, det behövs bland annat till förbeställning av mat till flutenight (kostar 152 kr) och till utställarshopping :-)
Lokalerna på Nannaskolan är helt nötfria, alltså inga nötter eller frön för medtagas.
Hjärtligt välkomna, ingången är från skolgården!
... See MoreSee Less

4 months ago  ·  

View on Facebook

Svensk Flöjt har lagt till ett nytt foto. ... See MoreSee Less

4 months ago  ·  

View on Facebook

Hej alla glada festivaldeltagare! På fredag drar vi igång :-) Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig, missa för allt i världen inte årets flöjthändelse!
Incheck på fredag sker från kl 16 och lördag/söndag från kl 8 för alla morgonpigga :-) Ses på Nannaskolan i Uppsala!
... See MoreSee Less

4 months ago  ·  

View on Facebook

Samarbetspartners till Svensk Flöjt