Hej och varmt välkommen till föreningen Svensk Flöjt!

Tack alla som deltog på pedagogdagen den 25/9! Nu ser vi fram emot festivalen som går av stapeln 31 mars – 2 april 2017 i Skövde. Mer information kommer snarast.

Flöjtister, flöjtvänner och andra musikentusiaster!

Vi befinner oss i Sverige och har sedan ett inledande möte i slutet på mars 2013 i Örebro startat upp en förening där vi alla får möjlighet att mötas. Svensk Flöjt är en förening för alla flöjtspelare och andra musikentusiaster. Vår vision är att samla alla unga som gamla, amatörer, professionella, pedagoger, flöjttekniker, not- och instrumenthandlare på en och samma plats där målet är att tillvarata och öka intresset för vårt fantastiska instrument, tvärflöjten!

I föreningen Svensk Flöjt får alla Sveriges tvärflöjtsentusiaster tillfälle att träffas, umgås & utvecklas. Tillsammans kan vi hjälpas åt och sprida kunskap om olika evenemang runt om i landet där tvärflöjten står i fokus i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv. Evenemang och kurser som ger bildning och stimulans åt vårt intresse ska genom detta nätverk få möjlighet till ytterligare spridning.

För oss är det viktigt att så många som möjligt ska kunna få vetskap om hur och var vi alla kan hitta flöjtkonserter, flöjtkurser, festivaler och utställningar m.m. som äger rum i Sverige.

Föreningens mål är därför att utifrån gräsrotsnivå organisera oss i lokala och regionala avdelningar med egna flöjtaktiviteter. Ett annat mål är att i framtiden också aktivt samarbeta med andra internationella flöjtsällskap, då främst med våra närmaste grannländers flöjtföreningar.

 

Sedan föreningens uppstart har vi ett mål att skapa en internationell flöjtfestival. Detta evenemang har nu blivit verklighet och ni kan följa den under rubriken ”Kommande händelser” här ovan. Denna, vår egen festival, blir sedan en motor för svenskt flöjtliv och möjliggör att kontaktnät successivt byggs upp och utvecklas. Flöjtister är trevliga människor! Glada människor! Duktiga, generösa och inspirerande människor! Låt oss dela med oss av denna underbara energi med varandra! Varmt välkommen som medlem i Svensk Flöjt!

Torleif Ander
Ordförande

facebook-logo

Tack för idag alla pedagoger!!
Vi hoppas att ni fått inspiration och tillfälle att umgås med varandra under dagen. Och att ni haft trevligt förstås 🙂
... See MoreSee Less

4  ·  

View on Facebook

Här är uppdaterat schema för pedagogdagen, några förändringar på grund av sjukdom. Vi ser fram emot att träffa er! ... See MoreSee Less

4  ·  

View on Facebook

Här kommer en svängande musikhälsning på kvällskvisten, från ingen mindre än Mathias Kihlberg som vi träffar på pedagogdagen på söndag! ... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook

Pedagoger!
Här är schemat ni väntat på! Sista anmälningsdag är på söndag 18/9, välkomna!

Program för Pedagogdagen 25/9 2016

09:00 – 09.30 Registrering & mingel
09:30 – 10.30 Workshop: "Kom igång med beatboxing" - Matthias Kihlberg
10:30 – 11.00 Fika & mingel
11:00 – 12.00 Föreläsning: El Sistema - Camilla Sarner
12:00 – 13.00 Lunch & mingel
13:00 – 14.30 Workshop: Irländskt på silverflöjt - Philippe & Ali Barnes
14:30 – 15.00 Fika & mingel
15:00 – 15.45 Föreläsning: "El Sistema ur pedagogens perspektiv" - Lucia Goenaga
15:45 – 16.15 Diskussion - Camilla Sarner, Lucia Goenaga & alla deltagare.
16.15 – 16.30 Bensträckare
16:30 – 17.00 Konsert med Philippe & Ali Barnes

Lunch & fika serveras i närliggande lokal

Med reservation för ändringar
... See MoreSee Less

1  ·  

View on Facebook

Samarbetspartners till Svensk Flöjt