Välkommen till föreningen Svensk Flöjt webplats

Vi minns Per Flemström

 

Det är med stor sorg vi i Svensk Flöjt mottagit beskedet om att flöjtisten Per Flemström har gått ur tiden. Per flyttade från Sverige till Norge under mitten av 1980-talet efter att ha genomfört sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Lennart Ehrenlood och Eje Kaufeldt som sina främsta lärare. Efter att ha vunnit en provspelning för positionen som alternerande soloflöjtist i Oslo Filharmoniska Orkester och blev han snabbt en uppskattad musiker med sitt vackra, solida flöjtspel och hans varma och musikaliska personlighet. Det var därför naturligt för orkestern att erbjuda honom jobbet som soloflöjtist när soloflöjtisten Torkil Bye senare gick i pension. Genom sin position i orkestern och sina många kammarmusik- och soloaktiviteter har Per varit en av Norges ledande och mest betydande blåsmusiker under mer än 30 år. Som, under lång tid, lärare vid Norges Musikskola har han dessutom generöst delat sin kunskap och erfarenhet med generationer av norska flöjtstudenter. Vi kan fortfarande höra Per på inspelning med OFO, både som orkestermusiker och som solist. På CD kan vi också hör honom spela Carl Nielsens flöjtkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester och Mozarts flöjt- och harpkonsert med OFO-kollegor. Vi är många som kommer att sakna Per och våra tankar går i denna svåra stund främst till hans familj.

Torleif Ander Svensk Flöjt/Lars Asbjörnsen Norsk Flöjtforum

 

 

Flöjtister, flöjtvänner och andra musikentusiaster!

Vi befinner oss i Sverige och har sedan ett inledande möte i slutet på mars 2013 i Örebro startat upp en förening där vi alla får möjlighet att mötas. Svensk Flöjt är en förening för alla flöjtspelare och andra musikentusiaster. Vår vision är att samla alla unga som gamla, amatörer, professionella, pedagoger, flöjttekniker, not- och instrumenthandlare på en och samma plats där målet är att tillvarata och öka intresset för vårt fantastiska instrument, tvärflöjten!

I föreningen Svensk Flöjt får alla Sveriges tvärflöjtsentusiaster tillfälle att träffas, umgås & utvecklas. Tillsammans kan vi hjälpas åt och sprida kunskap om olika evenemang runt om i landet där tvärflöjten står i fokus i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv. Evenemang och kurser som ger bildning och stimulans åt vårt intresse ska genom detta nätverk få möjlighet till ytterligare spridning.

För oss är det viktigt att så många som möjligt ska kunna få vetskap om hur och var vi alla kan hitta flöjtkonserter, flöjtkurser, festivaler och utställningar m.m. som äger rum i Sverige.

Föreningens mål är därför att utifrån gräsrotsnivå organisera oss i lokala och regionala avdelningar med egna flöjtaktiviteter. Ett annat mål är att i framtiden också aktivt samarbeta med andra internationella flöjtsällskap, då främst med våra närmaste grannländers flöjtföreningar.

Sedan föreningens uppstart har vi ett mål att skapa en internationell flöjtfestival. Detta evenemang har nu blivit verklighet och ni kan följa den under rubriken ”Aktuellt” här ovan. Denna, vår egen festival, blir sedan en motor för svenskt flöjtliv och möjliggör att kontaktnät successivt byggs upp och utvecklas. Flöjtister är trevliga människor! Glada människor! Duktiga, generösa och inspirerande människor! Låt oss dela med oss av denna underbara energi med varandra! Varmt välkommen som medlem i Svensk Flöjt!

Torleif Ander
Ordförande

facebook-logo

Vad skulle du vilja se på nästa Pedagogdag? Styrelsen undersöker nu ett gäng intressanta programpunkter men vill gärna ha era idéer med i fortsatt arbete. Stort som smått - alla idéer välkomnas! ... See MoreSee Less

3  ·  

View on Facebook

Flöjtfestival 2017

Tack alla som deltog på pedagogdagen den 25/9! Nu ser vi fram emot festivalen som går av stapeln 31 mars – 2 april...

Flöjtpedagog i en föränderlig värld

Världen förändras, Sverige förändras. Det senaste året har svenska kommuner tagit emot ett stort antal flyktingar -...

Samarbetspartners till Svensk Flöjt