Välkommen till Svensk Flöjt!

Flöjtister, flöjtvänner och andra musikentusiaster!

Vi befinner oss i Sverige och har sedan ett inledande möte i slutet på mars 2013 i Örebro startat upp en förening där vi alla får möjlighet att mötas. Svensk Flöjt är en förening för alla flöjtspelare och andra musikentusiaster. Vår vision är att samla alla unga som gamla, amatörer, professionella, pedagoger, flöjttekniker, not- och instrumenthandlare på en och samma plats där målet är att tillvarata och öka intresset för vårt fantastiska instrument, tvärflöjten!

I föreningen Svensk Flöjt får alla Sveriges tvärflöjtsentusiaster tillfälle att träffas, umgås & utvecklas. Tillsammans kan vi hjälpas åt och sprida kunskap om olika evenemang runt om i landet där tvärflöjten står i fokus i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv. Evenemang och kurser som ger bildning och stimulans åt vårt intresse ska genom detta nätverk få möjlighet till ytterligare spridning.

För oss är det viktigt att så många som möjligt ska kunna få vetskap om hur och var vi alla kan hitta flöjtkonserter, flöjtkurser, festivaler och utställningar m.m. som äger rum i Sverige.

Föreningens mål är därför att utifrån gräsrotsnivå organisera oss i lokala och regionala avdelningar med egna flöjtaktiviteter. Ett annat mål är att i framtiden också aktivt samarbeta med andra internationella flöjtsällskap, då främst med våra närmaste grannländers flöjtföreningar.

Sedan föreningens uppstart har vi ett mål att skapa en internationell flöjtfestival. Detta evenemang har nu blivit verklighet och ni kan följa den under rubriken ”Aktuellt” här ovan. Denna, vår egen festival, blir sedan en motor för svenskt flöjtliv och möjliggör att kontaktnät successivt byggs upp och utvecklas. Flöjtister är trevliga människor! Glada människor! Duktiga, generösa och inspirerande människor! Låt oss dela med oss av denna underbara energi med varandra! Varmt välkommen som medlem i Svensk Flöjt!

Torleif Ander
Ordförande

Wil Offermans till årets pedagoghelg!

17-18 mars är det åter dags för Sveriges flöjtpedagoger att samlas, inspireras och spela tillsammans. Detta år har vi vår pedagoghelg i vackra Sundsvall och vi hoppas på att många av er pedagoger har möjlighet att komma! Vi kommer lägga schemat...

läs mer

Flöjtmorgon med Yamaha den 8:e dec

Välkommen till Selma Music i Uppsala den 8:e december Flöjtseminarium med Yamaha om Yamaha flöjter Plats: Selma Music, Alsikegatan 2, 753 32 Uppsala (fem minuter från centralstationen) Tid för seminarium: 10.00 – 12.00 10.00 – 11.15    Yamaha...

läs mer

Pedagoghelg 2018

17-18 mars Sundsvall, Kulturskolan Årets event går av stapeln i södra norrland och vi hoppas att alla ni härliga pedagoger i Sverige möter oss där för en inspirerande och rolig helg tillsammans. För att så många som möjligt ska kunna resa dit har vi valt...

läs mer

facebook-logo

Flöjtmorgon med Yamaha hos Selma Music den 8:e december

Välkommen till Selma Music i Uppsala den 8:e december

Flöjtseminarium med Yamaha om Yamaha flöjter

Plats: Selma Music, Alsikegatan 2, 753 32 Uppsala (fem minuter från centralstationen)

Tid för seminarium: 10.00 – 12.00

10.00 – 11.15 Yamaha presenterar sitt flöjtprogram
11.15 – 11.30 Lättare förtäring
11.30 – 12.00 Stig Hedbom, ”Flöjten före Böhm”
12.00- 18.00 Test och prövning av Yamahaflöjter.

Innehåll: Under dagen finns möjlighet att testa hela sortimentet av Yamahaflöjter. Bland annat finns Yamahas toppflöjter i guld- Många professionella flöjtister på kontinenten spelar numer på dessa instrument. Du kan även ställa frågor om Yamahaprodukter och flöjtreperationer.

Medverkande:

Jan Bengtsson, flöjtist Yamaha Artist
Lasse Helseth, chef för Yamaha blåsinstrument i Skandinavien
Stig Hedbom flöjtist och flöjtreparatör
Vi på Selma Music
Rolf Hinrichs Yamaha Atelier Europe Hamburg

Seminariet är gratis men vi vill att du mailar och anmäler dig på info@selmamusic.com. Skriv ditt namn. Ta gärna med andra flöjtintresserade!

Varmt välkomna
Selma Music

P.s

Lunchresturangen ”Hörnstenen” finns vägg i vägg med Selma Music.
... See MoreSee Less

2  ·  

View on Facebook

Vad skulle du vilja se på nästa Pedagogdag? Styrelsen undersöker nu ett gäng intressanta programpunkter men vill gärna ha era idéer med i fortsatt arbete. Stort som smått - alla idéer välkomnas! ... See MoreSee Less

4  ·  

View on Facebook

Samarbetspartners till Svensk Flöjt